03 353 61 01
geef je bestelling door

Open van ma t/m za 8u-18u

zon –en feestdagen gesloten

Ook fan van een proeverij? Kom langs op onze Tasting-Saturdays in mei.


De meimaand is traditioneel de maand van feestdagen, de ijsheiligen en (hopelijk) volop lenteweer. We mogen nu toch wel helemaal in goedweer-modus gaan, en beginnen denken aan heerlijke dagen in de tuin of op een gezellig terras.

Wij bij De Kroon, staan alvast klaar om u te voorzien van alle mogelijke denkbare drankjes. De nieuwste bieren, frisse rosé, lekker non-alcoholisch en de beste cocktails om zelf van te genieten, of in leuke geschenkverpakking.

Onze bartender presenteert elke keer weer een eigenzinnige kijk op een klassieke cocktail mét bijhorend recept, zodat u dit gemakkelijk thuis kan maken.

cocktail

Onze Tasting-Saturdays zijn ook een groot succes (onze eigen bevooroordeelde mening natuurlijk), daarom stel ik u graag de aankomende proeverijen in mei al voor:

06/05 Lindemans Tarot d’or & Tarot Noir
De nieuwste telg van Lindemans is het perfecte sterke zomerse fruitbier mét pit!

13/05 Dada Chapel
Eigenzinnig en Belgisch! We. Love. It. Ontdek deze Belgische spirits net op tijd voor het cocktailseizoen. Back-to-basic gin, wodka met karakter en verrassende brhum’s (what’s in a name. Ook het verhaal hierachter kom je deze dag te weten)

20/05 Talisker Parley
Sinds 2020 hebben Talisker en Parley naast hun gezamenlijke voorliefde voor de zee, ook een partnership om deze mooie natuur te behouden & te herstellen. Hierbij stellen ze graag hun nieuwste aanwinst in het gamma voor aan u.

27/05 Damrak
Damrak is een authentiek Amsterdams gin-merk voor zowel cocktail lovers als degenen onder ons die liever geen alcohol drinken. Met verse citrus tonen is Damrak zeker geen standaard London Dry Gin, maar een echte Amsterdammer.

Place to be
Wine & Spirits by De Kroon – Turnhoutsebaan 448, 2110 Wijnegem
Iedereen welkom!


Kom langs op de wijndegustatie van Wine & Spirits by De Kroon op 23 oktober 2022 en proef méér dan 100 verschillende wijnen uit alle windstreken.


Ontdek hier welke wijnen wij u graag laten proeven.

U kan die dag ook kennismaken met een selectie champagnes en spirits.

Dit wil je toch niet missen?!

Parkeren kan op de parking Wijnegemhof achter restaurant De Swaen op de Turnhoutsebaan.

wijndegustatie


24 april 2022 van 11u tot 18u


Kom langs op de wijndegustatie en proef méér dan 100 verschillende wijnen uit alle windstreken. Dit wil je niet missen.

Wanneer?
Zondag, 24 april 2022
van 11u tot 18u

Waar?
Turnhoutsebaan 448, 2110 Wijnegem

Welke wijnen?
Download de lijst van de wijnen die u zal kunnen proeven.

wijn


In oktober 2021 openden wij met veel trots onze specialisatiewinkel in Wines & Spirits. Bekijk de film en beleef de avond opnieuw.


Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme.


Onze winkel blijft open, maar we passen wel enkele nieuwe richtlijnen toe n.a.v. van het advies van onze regering om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.


Tot nader order zal onze winkel volgens de normale openingsuren open mogen blijven daar wij onder de voeding sector vallen.

Zoals in onze vorige mailing reeds aangegeven, is het helemaal niet aan de orde om te gaan hamsteren daar wij over voldoende stocks beschikken in ons magazijn. Uiteraard kan het wel zijn dat bepaalde producten tijdelijk onbeschikbaar zijn door de enorme extra verkoop die wij momenteel ervaren.

Noodzakelijke uitleveringen (rust -en verzorgingshuizen, particulieren op leeftijd, …) blijven in de mate van het mogelijke gewoon doorgaan,
hier zullen onze bezorgers wel de regels in acht nemen die ons worden opgedragen door de overheid en kan het zijn dat vaste leverdagen aangepast worden.

Voor de afhalingen bij ons in de winkel zouden wij onze oude gekende slogan even terug willen ophalen, dit ter bescherming van onze “Oh zo belangrijke” medewerkers hun gezondheid en de uwe !

“u rijdt binnen en wij doen de rest !”

Zoals jullie uit ondervinding weten is een bezoekje aan onze winkel doorgaans van zeer korte duur en staat er zelden een lange wachtrij aan de kassa.
Toch zouden wij willen vragen om de gevraagde regels in acht te nemen en voor de mensen die toch twijfelen, jullie mogen steeds aan de wagen blijven wachten en onze mensen komen met veel plezier jullie bedienen op de parking om onnodig contact te vermijden.

Wij trachten tevens op regelmatige tijdstippen onze winkelkarren, bankcontacttoestellen en toonbank te ontsmetten maar vragen ook hier iedereen om zijn gezond verstand te gebruiken en zelf eventuele voorzorgen te nemen tegen een verdere verspreiding van dit virus.

Hopelijk kunnen we met deze “beperkte” regels zorgen voor een snelle stopzetting van dit virus zodat we terug allemaal samen in de zomer het glas kunnen heffen op een goede afloop bij één van onze horecazaken of op één of ander leuk zomerevent !

Hou jullie allemaal sterk, wij proberen dit zeker ook zodat we niemand in de steek moeten laten !


Praktische mededeling mbt onze tastings.


Door de onzekerheid omtrent het Covid-19-virus zijn de degustaties van 14/03 (The Game Of Thrones single malt whisky’s) en 28/03 (Whiskies of the world degustatie) geschrapt door de leverancier.

Zodra wij een nieuwe datum hebben, verneemt u het via de website en sociale media.


UPDATE VRIJDAG 13 MAART 2020
Door de beperkingen die werden opgelegd door de overheid zijn alle tastings opgeschort t/m 4 april 2020.